Mert a focit is lehet okosan csinálni

Az NTGN stábja Győrben és Kunszigeten forgatott, ahol megismerkedhettünk a labdarúgók képességeit fejlesztő, úttörő, modern technológiával és módszerekkel.

Elsőként a kunszigeti Okos-Foci Műhely SE tizenegyéveseinek edzését látogattuk meg, ahol az érdekes új eszközök alkalmazását gyakorlatban is megfigyelhettük. A novemberi hűvös nyirkos időjárás ellenére a fiatal kis focisták lelkesen teljesítették az edzők utasításait. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a srácok elszántságán nem múlik a magyar foci jövője! Az itt pallérozódó gyerekek egyre nagyobb sikereket érnek el hazánkban és külföldön is.

Az Okos-Foci egyesület ötletéről, történetéről, hitvallásáról Babics Zsolt elnök és edző mesélt nekünk.

Ezután látogattunk el a győri Faster Laborba, ami az Okos-Foci Műhellyel szimbiózisban működik. Itt azonban a hangsúly az egyéni képzésen van. A modern technológiát alkalmazó Faster Laborban megtudhattuk Szabó István tulajdonostól, hogy az egyéni képzés Magyarországon még gyerekcipőben jár, de nyugaton komoly hangsúlyt fektetnek rá. Ezért is importálta a felszerelést Európa nyugati feléből a Faster Labor. Szabó István elmondta: hitvallásuk tökéletesen kiolvasható a megnevezésükből. A gyorsaságnak, az első labda érintésnek, az emóciónak az agilitásnak és a reakciónak nagyon fontos szerepe van a mai modern labdarúgásban. Ezek fejlesztése komoly hasznára lehet a gyermekjátékosoknak, de a hivatásos labdarúgók is profitálhatnak az itt elvégzett munkából.

A labdarúgásért rajongó emberként elmondhatom, hogy sok új és érdekes tudásanyagot szereztem a forgatás alatt. Ezúton is szeretnénk sok sikert kívánni az Okos-Focinál és a Fasternél dolgozó szakembereknek és játékosoknak!

Lappints Levente beszámolója