Szakvezetők

Gulyás István

Televíziós újságírás

Tanár, történész, újságíró, dokumentumfilm-rendező, szerkesztőriporter, az M1 korábbi műsorvezetője, aki a regionális stúdió vezetői székétől a hírigazgatói pozícióig, a szakma alapjaitól a teljeskörű műsorgyártási felelősséggel bíró csúcsvezetői minőségig mindent megtapasztalt már. A hírműfaj magyarországi szaktekintélyeként riporterek és szerkesztők egész sorát készítette fel a napi munkára, de sok rendszeres megszólaló is neki köszönheti a „kamera-frászból” való kigyógyulást. A szakma tanítása egész pályáját végigkíséri. Jelenleg az M5 kulturális csatorna műsorvezetőjeként a kulturális újságírók új generációját készíti fel a televíziós munkára. A televíziós újságírás szakirányon a gyakorlatban tanítja a szakmát stúdióban és terepen, valamint gyakorlatvezető mentorként az MTVA-ban végzett szakmai gyakorlat keretében.

Gulyás László

Sportújságíró program

Budapesten született, több, mint hetven évvel ezelőtt, édesapja rádiós újságíró, édesanyja tanítónő volt. Az Apáczai Csere János iskolában végzi tanulmányai nagy részét. Érettségit követően nyomdaipari tanulóként dolgozik, egészen 1971-ig, amikor az MTI Sportszerkesztőségébe kerül, gyakornoknak. (Előtte a Magyar Hírlap külső munkatársa.) Elvégzi a kötelező szakmai képzést, majd a Testnevelési Főiskolát, miközben már ökölvívó Európa bajnokságról, női kézilabda világbajnokságról tudósít. 1981-ben a Magyar Televízió Telesport műsorának munkatársa. 1982-től fogva öt labdarúgó világbajnokságról, tizenegy nyári és téli olimpiáról, 27-27 kézi-, illetve kosár- és röplabda világversenyről, öt atlétikai világbajnokságról, s tucatnyi vívó VB-ről közvetít, de bejelentkezik kajak-kenu és evezős versenyekről is. Jelenleg az M4-sportcsatorna számára készít ötödik éve interjúsorozatot régi magyar sportemberekkel, s a Kossuth Rádióban szerkeszt műsorokat, és helyszínről közvetíti különböző sportágak eseményeit.

Takács Zoltán

Alapozó újságírás program

Huszonkét éve dolgozik újságíróként, jelenleg a 24 Óra és a kemma.hu főszerkesztője. Kommunikációs diplomáját Kaposváron szerezte, majd a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán marketing szakirányon végzett. Ezen kívül pedagógus és művelődésszervező képzettsége van. Újságírói pályáját a Zalai Hírlap nagykanizsai szerkesztőségében kezdte 1998-ban, majd a Somogyi Hírlapnál dolgozott tudósítóként, rovatvezetőként és lapszerkesztőként. Volt a kaposvári Csiky Gergely Színház honlapjáért felelős kulturális újságíró, írt közéleti és sport témájú publicisztikákat helyi és országos lapokban. Betöltötte a Vasárnap Reggel felelős szerkesztői posztját, és volt a Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője, majd 2015-től regionális hírigazgatója is. 2016. decemberétől tölti be a 24 Óra és a kemma.hu főszerkesztői posztját. Felnőttképzésben oktatott műfajismeretet és sajtótörténetet, az Alapozó újságírás tehetséggondozási programban elsősorban műfajelméleti alapokat és kreatív írást tanít.