Jöttünk, láttunk, forgattunk!

Belestünk a televíziós újságíró- és az AVID vágó képzésen tanuló diákok egy napjába. Az volt a cél, hogy pontos képet adjunk a hangulatról, és hogy milyen feladatokkal néznek szembe azok, akik az NTGN-t választják.

 

A forgatás viccesen rendhagyó módon zajlott: míg a kameránk forgott, nekik úgy kellett folytatniuk az órát, mintha ott se lennénk. Megoldani, hogy ne zavarjuk a tanárokat a tanításban, a diákokat a stúdiógyakorlatozásban, a vágókat pedig a figyelésben, kihívásokkal teli. Mindezt úgy, hogy cseppet se legyen megjátszott a végeredmény. Ugyanez természetesen a tévések számára is plusz feladat: leplezni a feszélyezettségüket, miközben abszolút nehezítő tényező a körülöttük zajló nyüzsgés.

 

De hiába, ilyen a média világa élesben is... Míg a kamera előtt vagy, ha boszorkányok potyognak az égből, akkor sem szabad kizökkenned! Vágóként pedig annak ellenére, hogy a visszahúzódottság a jellemző, mégis ki kell lépni a komfortzónából. Direktben szerepelni? Kilépni a vágószobából, a kamera mögül?  Nehéz vállalás egy-egy ilyen felkérés, de mindent a cél érdekében – némi győzködésbe és egy pár sörömbe kerül a teljesítés.

 

Podcastot is készíthettem már néhány tanulóval, amiben kulisszatitkokat is elárultak... Például, hogy nekik mely feladatok okoznak nehézséget, és mi a kedvencük, ami ráadásul jól is megy. Érdemes meghallgatni, hiszen humorosan, kötetlenül, őszintén mesélnek a képzéssel kapcsolatos érdekességekről, a különleges társaságról, az elkerülhetetlen bakikról.

 

Remélhetőleg e kis videón jól sikerül szemléltetni, hogy nálunk valóban máshogy zajlanak a tanítási napok. Főként azért, mert a garantáltan komoly munka mellett a jó hangulat sem marad el sosem…

 

A videók és a podcastok hamarosan felkerülnek az NTGN Youtube csatornájára is. Hogy ne csak írjunk róla, hanem láttassuk is, miből lesz a cserebogár!

- Korcsog Laura