„Sokmindent nem tudunk még, de tanulni jöttünk ide”

Elkezdték a képzést frissen felvett sportújságíró hallgatóink.

A héten négy újonnan felvett sportújságíró hallgató csatlakozott a tavaly ősszel indult csoport óráihoz, a programon résztvevők száma így hét főre nőtt. Habár az első fél évben jól összeszokott a csoport, korábban felvett halgatóink nem bánják, hogy új társakat kaptak.

„Nagyon sokszínű lett a társaság, több sportág képviselője is a csoport tagja lett. Mindannyiuknak vagy van valamilyen előképzettsége, vagy ismeri a sport közegét, úgyhogy izgalmas lesz a közös munka.” – ezt mondta a képzés egyik résztvevője, aki már ősz óta az NTGN hallgatója. – „Az órák jó hangulatban telnek. Magunkon, a „régieken” pedig azt érzem, hogy az elmúlt fél év alatt egyre magabiztosabbá váltunk, és egyre rutinosabban oldjuk meg a feladatokat.”

Az első napokon online sportújságírást és sportszakmai ismereteket hallgattak és stúdiógyakorlatokon is részt vettek a csoport új tanulói. Az NTGN egyik új sportújságíró tehetsége elmondta sokat kell még tanulni, de már látja, hogy mennyire izgalmas lesz a képzés:

„Az első nap kicsit meg voltunk szeppenve, hiszen a tapasztaltabb társaink mellett azt sem tudtuk merre van az előre. A kezdeti nehézségeken elkezdtünk túllendülni, rájöttünk, hogy mennyi mindent nem tudunk még, de ez nem baj, mert tanulni jöttünk ide. Most először beszéltem kamerába súgógéppel, ez elég érdekes élmény volt, de mellette izgalmas is, mindannyian nagyon élveztük. Kezdünk megnyílni és feloldódni, szerintem egy jó társaság fog kialakulni.”

Mivel a sportújságíró hallgatók egyik fele már ősz óta együtt dolgozik, ezért az órai munkában adódnak nehézségek, hiszen nekik egy félévnyi előnyük van új társaikkal szemben. Ez okozhat némi bonyodalmat a tanárainknak is:

„Kicsit nehézkes, mert nem tudom ugyanazokat a feladatokat adni nekik, hiszen öt hónap különbség van közöttük, de erre is találunk megoldást. Vannak biztató jelek, a stúdióban lazábbak, mint a korábbi hallgatóink, és vannak köztük, akik jól is írnak – igaz, az írás sebességén még változtatni kell, de ez változni is fog.” – így fogalmazott Gulyás László, aki a stúdiógyakorlatokat vezeti a sportújságíróknak.

Új hallgatóinkra tehát izgalmakkal és érdekességekkel teli hónapok várnak a közeljövőben. De rutinosabb társaik iskolánkban megszerzett tapasztalataikkal segítségükre lehetnek, és hamarosan új tehetségeink is magabiztosabban és felszabadultabban állhatnak a kamerák elé.

Regős László írása

Nézzétek meg korábban készített videónkat első sportújságíró csoportunk egy napjáról!