Elköltöztünk!

Székházunk a Mogyoród útja helyett mostantól a Lurdy házban működik tovább, és mint minden költözés alkalmával, a jóleső izgalom ott van az emberben. A tudat, hogy valami jobb irányába, jobb helyre indul el. Mindemellett persze nosztalgiával gondol a régi otthonra is.

Amikor először léptem be az iskola ajtaján a Lurdy ház harmadik emeletén, egyből az jutott eszembe: Tiszta Amerika! A nálam fiatalabbaknak talán nem meglepő egy irodaház harmadik emelete, az én generációmnak azonban mindig a 90-es évek film ábrázolása fog eszébe jutni az iroda házakról. Öltönyös üzletemberek helyett azonban ismerős oktatók és műszakosok köszöntek rám.

 

A környezet nagyon napos, tágas, barátságos. Nyoma sincs a retro oktatási intézmények hűvös világának. A folyosón lépkedve hamar diákokba botlik az ember. Winkler Gellért és Olasz Gergő mindketten sportújságírást tanulnak, és ha már közös az érdeklődési kör, beszélgetünk kicsit. A sportról, na meg arról, hogy tetszik az "új iskola"


,,Nagyon profi mód zajlott a költözés! Nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent át lehet pakolni ilyen gyorsan. A múlt héten még a régi székházban voltunk, most pedig már ide jöttünk órákra. Tulajdonképpen minden terem tökéletesen berendezett. Kész a rádió studió is, mehet a kommentálás! Nagyon családias az egész, és a megközelíthetőség is jobb itt szerintem.”- mondta Gergő.


,,Nagyon izgalmas ez az egész. Még nem mozogsz annyira komfortosan, de nagyon várod, hogy teljesen "birtokba vedd" a magadénak érezd az egészet.” – tette hozzá Gellért

És valóban. Az ember először kicsit félszegen lépked a folyosón, de mindenhova gyorsan odatalálok. Természetesen nem csak lelkileg kell megszokni az új termeket, stúdiókat.


,,Az új rádió stúdió jóval nagyobb és tágasabb. Ezért a hang is máshogy terjed, talán kicsit hangosabbnak kell lennünk.” – folytatta gondolatait Gergő.


,,Igazából talán ez az épület inkább való a diákoknak, mert ez egy igazi pezsgő helyszín. Rákospalotán a béke szigetén, más volt a szépsége a sulinak. Ha egy diáknak azt mondtad, Rákospalota, biztosan az iskola jutott eszébe, míg ha azt mondod, hogy Lurdy ház, vagy hogy IX. kerület, egy csomó dolog eszedbe juthat. Ott egyedül álló volt az NTGN itt egy nagyobb dolognak lesz a része.” – mondta Gellért.

Hogy ez mennyire így volt, azt jól bizonyítja, hogy ha a reggeli órákban az 5-ös buszon fiatalt láttál, szinte biztos volt, hogy a Mogyoród útjára igyekszik. 

A srácok azt is elmondták, hogy nagyon szerették a régi épületet, de jó döntésnek tartják a váltást, mert sokkal családiasabb, átláthatóbb az új helyszín.

 
Gergő szerint ,,izgalmas volt az is, mikor először tettem be a lábam a rákospalotai intézménybe, és izgalommal jöttem be ide is. Soha nem fogom elfelejteni azt a drukkot, amikor ott felvételiztünk. Örök emlék marad. Ide már mint rutinos diák jöttem, és az mozgatta a fantáziámat, hogy fog kinézni, Nekem nagyon tetszik.”


,,A remek technikai feltételek itt is adottak és az oktatás színvonala amúgy sem helyszínhez kötött. Biztos vagyok benne, hogy itt nagyon jó lesz tanulni!” – zárta gondolatait Gellért.

Mire végére érünk a diskurzusnak, megérkezik Gulyás László tanár úr is, és ha már összefutottunk, az ő véleményére is kíváncsi voltam!


,,Meglepődtem a gyorsaságon és a praktikumon. A hely szűkebb lett de nem szűkös! Egy szinten vagyunk ezért sokkal elérhetőbbek vagyunk egymás számára. Ragyógó világos minden terem, a felszereltség ugyanúgy tökéletes mint eddig. Biztos vagyok benne, hogy ez a remek környezet doppingolni fogja a hallgatókat is. A régi helyszínre mindig nosztalgiával fogunk gondolni, hiszen azt is szerettük. De ahogy a sportban is váltani kell olykor, mi is váltottunk. A körülmények itt a jónál is jobbak lettek. Szeretnek majd ide járni!”

-          Lappints Levente