Így üsd el az időt Rákospalotán…

Heti egy két nap, naponta néhány óra foglalkozás. Az összesen hétféle médiatagozat esetén viszont nem mindig lehet egymás után tömbösíteni az órákat. Egy reggeltől estig tartó blokk pedig amúgy sem feltétlenül hatékony. Olyankor már esetenként kínlódsz, és azt kívánod, bár jobban szét lenne bontva a tanrend. Most tehát arra adunk tippeket, ha a lyukasórák kitöltésén törnéd a fejed. Íme két év tapasztalata néhány kellemes elfoglaltságra.

Mondanom sem kell, mekkora előny, ha a csoportod tagjaival meg van a vibe, és közösen akarjátok elütni az időt. Persze mindig van, akinek egyéb munkákat kell elvégeznie az üresjáratokban, de még ők is elcsábíthatóak. Az éhség- és szomjúságérzet ugyanis a legerősebb kapocs, ami összeköt. Gyerünk egy csoportos LIDL-s barangolásra! Ugyan a sokunk által gyakran emlegetett veszélyes útszakaszon való átkelés ennek az ára, ám egy aszalt paradicsomos bulgursaláta, megspékelve egy ötös csomagolású Twix-utánzattal megéri a tömeges kockázatot. És ha még a tanároknak is dobsz egy falatot, határozottan szívükbe zárnak e kedves gesztust tapasztalván.

Csak egy gyors gépi kávéra van idő? Apró legyen nálad, vagy kérj nagyon kedvesen és udvariasan a csoporttársaidtól, akár rendszeresen is. De ne feledd, mindenkire egyszer sor kerül, hogy készségesen kisegítse a rászorulókat. Ilyenkor a jelige: Tartsd meg az aprót…. és Te leszel a nagylelkű király!

 

Ha egy komplett ebédidőt van alkalom kitölteni…

Két opció karnyújtásnyira van az NTGN főépületétől. Irány például a Juhos utca és az Epres sor közötti Sörkert, ahol menüs rendszerből – vagy akár a’la carte is – jutányos áron meg lehet ebédelni. A mi, 2021-es online újságírás csoportunk azonban az ellenkező irányban lévő Panírbárra esküszik (keresd: KIFŐZDE). Szinte már szállóigévé vált a kifőzde jellegű kantin, ahova némi bozótos, 5 perces túra vezet (de megkerülheted az NTGN épületét a másik, kevésbé kalandos irányban is). A város széle ilyenkor még vészesebb közelségbe kerül. A Panírbárban viszont ennek ellenére határozottan van minden – leves, főzelék, rántott fiomságok, szendvics, palacsinta és még hely is akad leülni. Mindig. De persze nyugodtan áthelyezhetitek az NTGN közösségi termeibe a csoportos étkezés romantikáját. S ha desszertként egy csepp kollektív érdeklődésű Tinder-görgetés is a terítékre kerül, a szájak után a szemek sem maradnak szárazon. Ilyenkor hatványozottan érvényes, hogy az NTGN tényleg kapcsolatokat épít, közvetlenül és közvetetten is. Jótanács: ne add a többiek kezébe felügyelet nélkül védtelen társkereső profilod! Az ömlesztett, szűretlen matchekre felfigyelni ugyan felbecsülhetetlen érzés, a hirtelen szétválások viszont kegyetlenül összetörhetik a szíveket…

Egy jó öreg hotdog-ra vágysz vagy egy Starbucks-típusú kávéra? A Panírbár előtti MOL benzinkútba botolva már hódolhatsz is eme igényednek.

 

Egy kalóriabombázó kávézót keresel?

Igen, az is van, mégpedig az 5-ös busz végállomásához, a Kossuth Lajos utcai lakótelephez közel. Az ART cukrászda kínálatában: fagyi, kávé, sütike, minden mi szem szájnak ingere.

Ha pedig ezek közül egyik sem nyerő, a WOLT és a FOODORA lovasai betéve kenik vágják már a környéket (kérésre akár a portán is hagyva az életmentő étket). Az NTGN felszerelt konyhájában pedig hűtő mellett mikro is található, mely utóbbi a felmelegítéshez szabadon rendelkezésre áll. Ebből kifolyólag hozhatod tehát az otthoni kosztot is, legyen az akár egy kis pizza bolognaival, vállalhatod. Maximum az “XY mindig éhes és kiadós kombinációkban szervírozza a kaját” jellemzés ragad majd rád a társaidtól. S hidd el, ez is a szeretet megnyilvánulási formája lesz! Meg ugye, valahol irigylésre méltó, ha valaki már előre megoldja a kajakérdést magának.

 

Ha mindezeken felül nagyobb falatra vágysz, a Pólus Center kocsival szintén pillanatok alatt bevehető. Ott aztán tényleg mindent elintézhetsz, megvehetsz, ami eszedbe jut.

A lényeg tehát, hogy Rákospalotán is van minden – s külön öröm, hogy az NTGN is visz bele egy kis életet!

 - Milány Kincső