Túl vannak az első hónapon a 2022 őszén induló képzéseinken részt vevő hallgatók

Nem kevesebb, mint kilenc új csoport kezdte meg tanulmányait az NTGN-ben alapozó újságírás, magazin és ismeretterjesztő szakújságírás, online újságírás, televíziós újságírás, rádiós újságírás, videó-újságírás, sportújságírás, operatőr és AVID-vágó szakirányokon.

A progamokra való felvételiket szeptember végén bonyolítottuk le, a felvételi eljárást követően pedig a felvételi bizottságok kiválasztották azokat a jelentkezőket, akiknek tehetségük alapján helyük van a képzéseken. A kilenc szakirányon végül mintegy negyven fő vesz részt a gyakorlati oktatáson novembertől.

Sportújságíró csoportunk öt főből áll, és egy nagyon tartalmas első hónapon vannak túl. Televíziós és rádiós gyakorlatok mellett természetesen az írott sajtóval kapcsolatban is végeztek feladatokat, de a kommentátori gyakorlaton már az első próbaközvetítésükön is túl vannak a program résztvevői. „Nagyon jól érezzük magunkat a képzésen. Már most megtanultuk, hogy minden sportágról tudnunk kell mindent ahhoz, hogy jó sportriporterek, sportkommentátorok vagy sportújságírók legyünk” – mondta a csoport egyik tehetsége a programban töltött első hónapról.

A jó hangulat az operatőr-hallgatók társaságára is jellemző. „Nagyon élvezzük az órákat, egyelőre még alapozunk, de várjuk, hogy komolyabb feladataink is legyenek. Jó a csapat, oldott a hangulat, az első hónap minden szempontból jól telt” – ezeket már az operatőr képzésre járók nyilatkozták teljes egyetértésben.

Sokszínű programban vesznek részt a videó-újságíró csoport tagjai. Olyan gyakorlati dolgok mellett, mint például a vágás vagy a tudósítás, további, elengedhetetlenül fontos dolgokat is tanulnak, így például nyelvhelyesség órájuk is van. A csoport kis létszáma miatt pedig senki nem maradhat le a többiektől: „Ugyan még csak szűk három hete tart a képzés, de eddig azt kell mondanom, hogy kifejezetten elégedett vagyok. Először meglepődtem, de örülök, hogy csak hárman vagyunk VJ szakirányon, mert személyre szabott segítséget kaphatunk, mindenkinek az egyéni igényei szerint lehet haladni.” – mondta a képzés egyik résztvevője.

A sokszínűség és az izgalmas gyakorlati órák tehát minden szakirányra jellemzők. A novemberben indult képzések hallgatói pedig az első hónapjuk után izgatottan várhatják, mit tartogat még számukra a program.

Regős László írása