Vendégségben a sportok királynőjénél

Kenessey Csaba, Regős László, és Urbán Ádám három egykori NTGN-es diák komoly munkát végzett a nemrégiben zárult nagyon sikeres Atlétikai Világbajnokságon. Nem önkéntesként. Sportújságíróként. Abban a szakmában, amelyet iskolánkban sajátítottak el. Ennél magasabbra pályakezdőként aligha juthat az ember.

 

A vébén szerzett élményeikről meséltek nekünk, az odáig vezető útról, arról, hogy milyen volt a sportág legnagyobbjaival beszélni, és hogy egy ilyen méretű sporteseményen mi minden zajlik a színfalak mögött.

Rengeteg érdekes szakmai kulisszatitkot hallhatnak az érdeklődők, valamint sok érdekes történetet és jó tanácsot is megosztanak velünk a fiúk.

Nagyon tanulságos őket hallgatni, mert három teljesen különböző perspektívából világítanak rá egy ilyen hatalmas sporteseményre.

Hisz Laci rádióban közvetített, Ádám a képernyőn jelentkezett be, Csaba pedig a legnagyobb sztárokkal készíthetett interjút.

Beszélgetésünk alkalmával sokmindenre kitértünk. Az atlétikai világbajnokságon megfigyelhető versenyzői és szurkolói kultúrától kezdve az esetleges olimpiai rendezés kérdésén át egészen addig, hogy mit kell tenni egy riporternek ha valami váratlan esemény zavarja meg.

Ha valaki kacérkodik a sportújságírói szakmával, mindenképpen hallgassa meg három részes beszélgetésünket. De műsorunk akkor is érdekes és izgalmas perceket szerezhet, ha „csak” szereti a sportot.

A következő hetekben több részben hallgathatjátok meg a velük készült beszélgetést!

 - Lappints Levente